Gastroturistika (Plzeňský kraj)
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu RTF.
Hodnotitelská komise složená z odborníků, ze všech přihlášených výrobků, které splnili náležitosti stanovené dle metodiky pro udělení značky (obecné, specifické a regionální), hodnotí a vybírá vítězné výrobky. Na základě doporučení pak ministr zemědělství uděluje značku „Regionální potravina“ vítězným výrobkům v devíti kategoriích, a to na dobu 4 let. V Plzeňském kraji tak doposud získalo ocenění 23 výrobků.
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas
Výrobek: Přešínská játrová paštika zauzená
2. Masné výrobky trvanlivé
Výrobek: Brodská klobása
3. Sýry včetně tvarohu
Výrobek: Přírodní sýr
5. Pekařské výrobky včetně těstovin
Výrobek: Kváskový chléb pšenično-žitný
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
Výrobek: Klatovské duo řezy
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje
Výrobek: Nebílovský mošt – příchuť jablko - hruška
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
Výrobek: Lahodný křimický zelný salát s koprem
9. Ostatní
Výrobek: Jahodová zmrzlina