Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




TEST_osnovnoy_zolotoy_1

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (337.23 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

Otázky ze zkoušky 2018 r.
  • Gross Margin (podniku) se rovná:
    Vyberte jednu z nabízených možností:
    a. Výkony (podniku) – náklady stálé
    b. Výkony (podniku) – náklady fixní
    c. Výkony (podniku) – náklady proměnné
    d. Výkony (podniku) – náklady vlastní

    Mezi ukazatele produktivity práce nepatří:
    Vyberte jednu z nabízených možností:
    a. Počet hodin (lidské) práce na výrobu 1 t pšenice
    b. Produkce na 1 hod. práce
    c. Produkce na pracovníka a rok
    d. Zisk na pracovníka za rok – Rentabilita

Mezi ukazatele produktivity práce nepatří:
Vyberte jednu z nabízených možností:
a. Náklady na produkci 1 t obilí
b. Počet obyvatel na 1 zemědělce
c. Produkce mléka na pracovníka a rok

D, Produkce mléka na pracovníka a den

Podíl odpadů na celkovém objemu agrární produkce:

  1. 6-10 %

  2. 11-15 %

  3. Do 5 %

  4. 16-20 %

Mezi čtyři akční programy ES k ochraně životního prostředí nepatří:
Vyberte jednu z nabízených možností:
a. Vzduch
b. Odpady
c. Energie + Voda
d. Příroda

Mezi čtyři akční programy ES k ochraně životního prostředí nepatří:
Vyberte jednu z nabízených možností:
a. Vzduch
b. Odpady
c. sklenikove plyny
d. Příroda

Postaveni zemědělství v rámci NH ČR (2015)
Míra potravinové soběstačnosti komodity řepka olejná činí:
Vyberte jednu z nabízených možností:
a. 100 – 120 %
b. 80 – 100 %
c. 120 – 140 % -130%
d. 60 – 80 %

Mezi nástroje regulace cen nabídky na agrárním trhu nepatří:

  1. Dovozní cla a kvoty

  2. Regulace cen

  3. Regulace vstupů

  4. Set-aside systémy

Mezi zvláštnosti výroby, které ovlivňuji zvláštnosti trhu agrárními komoditami, nepatří:

  1. Ohraničenost ( zemědělské) půdy

  2. Závislost na přírodě klimatických podmínkách

  3. Vysoký stupeň koncentrace a centralizace kapitálu v zemědělství

  4. Délka a charakter reprodukčního cyklu

Nejvyšší hodnota agrárního obchodu na mezinárodní bází jde na vrub:

  1. EU – nejv. Export a Import ve světě

  2. USA

  3. Číny

  4. Brazílie

    Postavení zemědělství v rámci NH ČR (2015)

Podíl zemědělství ve vyspelych zemich sveta na HDP je:

  1. 5 %

  2. 10 %

  3. 2 %

  4. 1 %

Globální zásoby kukuřice se v současné době pohybují na úrovni:

  1. 760 mil.tun

  2. 240 mil.tun

  3. 560 mil.tun

  4. 360 mil.tun

Globální zásoby rýže se v současné době pohybují na úrovni:

  1. 700 mil.tun

  2. 170 mil.tun

  3. 350 mil.tun

  4. 1000 mil.tun

Globalni zasoby pšenice: Zásoby 258,2 mil t

jecmen 142,7

Obiloviny Zásoby 718,7 mil t,

Podíl výdajů na SZP na celkovém rozpočtu zemí EU se pohybuje na úrovni:
Vyberte jednu z nabízených možností:
a. 60 %
b. 80 %
c. 40 %
d. 20 %

Produkční úlohu zemědělství lze měřit:
Vyberte jednu z nabízených možností:
a. Velikostí důchodové disparity zemědělství
b. Podílem zemědělství na celkovém HDP
c. Podílem pracovníků v zemědělství na celkové zaměstnanosti
d. Žádná z uvedených odpovědí není správná

Základem pro vykazování produkce zemědělského odvětví v Souhrnném zemědělském účtu je:
Vyberte jednu z nabízených možností:
a. Naturálně ohodnocený produkt rostlinné a živočišné výroby včetně zemědělských služeb.
b. Zemědělská produkce rostlinné a živočišné výroby a navazujících zpracovatelských potravinářských odvětví.
c. Zemědělská produkce rostlinné, živočišné a lesní výroby.
d. Zemědělská produkce a služby z rostlinné a živočišné výroby.

Mezi oprávněné osoby v transformačním procesu družstev nepatřili:
Vyberte jednu z nabízených možností:
a. všechny odpovědi jsou správně
b. vlastníci příslušné půdy a ostatního zemědělského majetku
c. občané, kterým byl stanoven podíl jako restituce
d. členové družstva

Největší objem produkce v současné době lze pozorovat v případě:
Vyberte jednu z nabízených možností:
a. Skopového masa
b. Drůbežího masa
c. Koňského masa
d. Hovězího masa

Témata, do kterých materiál patří