MIKROORGANISMY V POTRAVINÁŘSTVÍ
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.
ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PREVENCE ALIMENTÁRNÍCH NÁKAZ PODLE WHO
• SPRÁVNÝ VÝBĚR POTRAVIN
• TEPELNÁ ÚPRAVA JÍDLA
• TEPELNĚ UPRAVENÁ JÍDLA ZKONZUMOVAT BEZPROSTŘEDNĚ PO UVAŘENÍ
• PEČLIVÉ SKLADOVÁNÍ HOTOVÉHO TEPELNĚ UPRAVENÉHO JÍDLA
• PŘI OHŘÍVÁNÍ HOTOVÉHO POKRMU OHŘÍVAT DŮKLADNĚ
• ZAMEZIT KONTAKTU MEZI SYROVÝMI A VAŘENÝMI POKRMY
• DŮKLADNÉ MYTÍ RUKOU
• UDRŽOVÁNÍ VŠECH KUCHYŇSKÝCH POVRCHŮ V ČISTOTĚ
• OCHRANA POKRMŮ PŘED HMYZEM, HLODAVCI A JINÝMI ZVÍŘATY
• K PITÍ I PŘÍPRAVĚ POKRMŮ POUŽÍVAT POUZE PITNOU VODU Z NEZÁVADNÝCH ZDROJŮ