Stravovací služby
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.
– předběžně dohodnuté menu, čas servisu a způsob placení
– zpravidla hradí organizátor, účastníci si vybírají a hradí nápoje sami
Hotelová penze – stravování v určité hodnotě zahrnuté v ceně ubytování
Povinná konzumace – v atraktivních střediscích s velkou poptávkou
– podstatou = stanovené nejnižší možné hostovy útraty
– organizovaný vstup
V mezinárodních hotelech – jednotlivá cena u každého hosta, za které si může vybrat libovolné množství nabízených pokrmů a nápojů při snídani, u večeří si vybírají z nápojového lístku a hradí si je sami
Předplatné – stravovací zařízení slouží pro každodenní stravování, platí se stravenkami
Placení
Hotově
Bezhotovostně
Voucherem
Převodem
Cestovními šeky
Stravenkami
Šekové knížky
Zúčtovaní s hostem – povinností personálu = provést kontrolu konzumace
– vyúčtování se provádí na restauračních účtech = podkladem jsou konzumační lístky
– vyúčtování provádí rajónový číšník, vrchní nebo restaurační podkladní