Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Stravovací služby

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (18.99 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

– předběžně dohodnuté menu, čas servisu a způsob placení

– zpravidla hradí organizátor, účastníci si vybírají a hradí nápoje sami

  1. Hotelová penze – stravování v určité hodnotě zahrnuté v ceně ubytování

  2. Povinná konzumace – v atraktivních střediscích s velkou poptávkou

– podstatou = stanovené nejnižší možné hostovy útraty

– organizovaný vstup

  1. V mezinárodních hotelech – jednotlivá cena u každého hosta, za které si může vybrat libovolné množství nabízených pokrmů a nápojů při snídani, u večeří si vybírají z nápojového lístku a hradí si je sami

  2. Předplatné – stravovací zařízení slouží pro každodenní stravování, platí se stravenkami

Placení

  • Hotově

  • Bezhotovostně

  • Voucherem

  • Převodem

  • Cestovními šeky

  • Stravenkami

  • Šekové knížky

Zúčtovaní s hostem – povinností personálu = provést kontrolu konzumace

– vyúčtování se provádí na restauračních účtech = podkladem jsou konzumační lístky

– vyúčtování provádí rajónový číšník, vrchní nebo restaurační podkladní

Témata, do kterých materiál patří