Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Inventar_jeho__cleneni

DOC
Stáhnout kompletní materiál zdarma (75.5 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOC.

  • misky na kompoty, saláty, hrstinky,

  • polévkové šálky, teriny

Inventář na podávání pokrmů – se používá především při složité obsluze, kdy jsou pokrmy dokončovány a porcovány před hostem. Jedná se především o timbály a omáčníky, kastrůlky, kloše, pánvičky atd.

Inventář na studené nápoje

Sklo na nealko, pivní sklo, vínové sklo, sklo na destiláty a likéry, džbánky, karafy, koštýře, technologie na přípravu – odstavňovače, výřiče nápojů, gratimore …

Inventář na teplé nápoje

Šálky a podšálky, konvičky na čaj, mléko, smetanu. Sklenice na teplé nápoje na stopce, s objímkou, příbor na kávu, džezva, výřič na čokoládu.

Pomocný inventář

Chladič, tubus, ohřívače, dranžírovací prkénka, stojan na šunku, toaster, ohříváček na

Pivo, barový inventář, plata a tácky, válec na přípravu kávy.

Pomocné stoly

  • příruční - abzatz

  • servírovací - keridon

  • ohřívací – režon, beimarie

  • chladící ( saláty, zmrzliny )

  • odkládací

Pomocné vozíky

  • nápojový – aperitivní

  • předkrmový

  • salátový

  • flambovaní

  • transportní

Témata, do kterých materiál patří