Složitá obsluha
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.
Flambování je efekt, který umocňuje dokonalý servis přímo před hostem a je vyvrcholením celé práce
Destilát obsahem alkoholu minimálně 40 %
Hlavní zásadou je, že NIKDY nelijeme alkohol přímo z lahve
Postup
na první pánvičce si rozehřejeme cukr a máslo a za stálého míchání si připravíme hnědý karamel
odsuneme ho na jednu polovinu pánvičky a do volného místa nalijeme citrónovou a pomerančovou šťávu
po následném zahřátí smícháme šťávy s karamelem – tím nám vznikne řidší konzistence a za stálého míchání tento karamel dochutíme Curacaem (1p. 2cl)
v této vzniklé omáčce pomocí překládacího příboru okoupeme palačinku z obou stran, potom palačinku složíme do trojúhelníku – na půl a pak znova na půl
mezitím si pozvolna nahříváme druhou pánvičku, kde jsme vložili kousek másla
na takto připravenou druhou pánvičku vložíme složenou palačinku, kterou popřípadě naplníme ořechy, jahodami, ananasem a jednu pánvičku můžeme vložit 4 takto složené palačinky
mírně je prohřejeme a začneme flambovat
Inventář
odměřené množství mletého cukru v misce
šťávu z citronu a pomeranče, tuto šťávu si číšník připravuje před hostem a to pomocí odšťavovače nebo pomocí vidličky
odměřené množství másla na máslovém talířku nebo opět v misce
potřebný alkohol např.: Curacao, vodka, tuzemák, slivovice, třešňovice, rum
dvě pánvičky
misky s ovocem
misku s nastrouhanou čokoládou, šlehačku
překládací příbory
vařečka
zapalovač
v dolní části talíře, papírové a plátěné ubrousky