Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Složitá obsluha

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (20.82 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

  • Flambování je efekt, který umocňuje dokonalý servis přímo před hostem a je vyvrcholením celé práce

  • Destilát obsahem alkoholu minimálně 40 %

  • Hlavní zásadou je, že NIKDY nelijeme alkohol přímo z lahve

Postup

  • na první pánvičce si rozehřejeme cukr a máslo a za stálého míchání si připravíme hnědý karamel

  • odsuneme ho na jednu polovinu pánvičky a do volného místa nalijeme citrónovou a pomerančovou šťávu

  • po následném zahřátí smícháme šťávy s karamelem – tím nám vznikne řidší konzistence a za stálého míchání tento karamel dochutíme Curacaem (1p. 2cl)

  • v této vzniklé omáčce pomocí překládacího příboru okoupeme palačinku z obou stran, potom palačinku složíme do trojúhelníku – na půl a pak znova na půl

  • mezitím si pozvolna nahříváme druhou pánvičku, kde jsme vložili kousek másla

  • na takto připravenou druhou pánvičku vložíme složenou palačinku, kterou popřípadě naplníme ořechy, jahodami, ananasem a jednu pánvičku můžeme vložit 4 takto složené palačinky

  • mírně je prohřejeme a začneme flambovat

Inventář

  • odměřené množství mletého cukru v misce

  • šťávu z citronu a pomeranče, tuto šťávu si číšník připravuje před hostem a to pomocí odšťavovače nebo pomocí vidličky

  • odměřené množství másla na máslovém talířku nebo opět v misce

  • potřebný alkohol např.: Curacao, vodka, tuzemák, slivovice, třešňovice, rum

  • dvě pánvičky

  • misky s ovocem

  • misku s nastrouhanou čokoládou, šlehačku

  • překládací příbory

  • vařečka

  • zapalovač

  • v dolní části talíře, papírové a plátěné ubrousky

Témata, do kterých materiál patří