SPOLEČENSKO ZÁBAVNÍ STŘEDISKA
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.
Koliby a salaše
· jsou střediska horského charakteru,
· jsou zařízeny v lidovém slohu, většinou ze dřeva
· součástí místnosti bývá krb, ohniště, kde se připravují pokrmy,
· nápoje se podávají ve skle nebo keramice.,
· pokrmy se mohou podávat na dřevěných nebo keramických talířích,
· obsluhující bývají oblečeni v krojích, hosty vítá bača
· na ručně psaných lístcích se uvádějí místní speciality
· stoly se zpravidla neprostírají
· nabídka jídel se řídí krajem (domácí klobásy, skopové, jehněčí, sele, halušky, výrobky z ovčího mléka).
· z nápojů se zpravidla nabízejí víno, pálenky, teplé alkoholické nápoje,
· atmosféru doplňuje lidová hudba a tanec.
Systémy obsluhy v těchto střediscích
1. systém vrchního číšníka
2. obvodový systém
3. rajónový systém
Dancing
· moderně vybavené středisko má větší parket a kvalitní hudební soubor
Bary
· Bary patří mezi společensko-zábavní střediska.
· Jejich historie je poměrně krátká, začíná po první světové válce.
DRUHY BARŮ
Denní bary
· mohou být jako malá, samostatná střediska nebo součást
velkých provozoven. Snack bary poskytují běžné občerstvení.
Gril bary, mléčné bary, espresa, pivní bary, ….
Noční bary (21.00 – 4.00)
· jsou společensko-zábavní střediska s provozem podobným
nočním vinárnám.
· Ve velkých barech bývá kromě hudby a tance také program. Je nutné pamatovat na šatny pro umělce.
Pivnice
· hlavní nápoj – pivo
· úzký sortiment jídel hlavně studená kuchyně
· zařízení – výčepní pult, stoly, žídle, dřevěné lavice
Bowling
Vybavení
· bowlingové dráhy
· kuželky
· koule – různých velikostí a váhy
· signální zařízení
· monitory, které podávají informace o stavu hry
Obsluha
· u každé bowlingové dráhy jsou stolky na které obsluhující pokládají objednané nápoje
· pokrmy se servírují zvlášť na stolky mimo bowlingové dráhy