LEAN_Session_02
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.
u LDT.
21.2.2018
© Felipe Martinez
39
Příklad na procvičení
Zmapujte proces „Spaghetti Bolognaise“
následujícími nástroji:
• SIPOC
• Procesní diagram
• Relationships maps
• Swimlanes diagram
• Flowchart
21.2.2018
© Felipe Martinez
40
SPAGHETTI BOLOGNAISE
1. Cook the pasta in a large saucepan of salted water.
2. Meanwhile, brown the sliced onion in some olive oil in a
frying pan. Then add the minced meat, crushed garlic clove
and chopped parsley.
3. Then pour in the tomato purée, finely diced carrot and a
glass of dry white wine. Simmer for about 30 minutes,
stirring occasionally.
4. Add some rosemary sprigs at the end. Add salt and pepper.
5. Mix the sauce with the pasta in a large dish and serve hot.
21.2.2018
© Felipe Martinez
41
Příklad na procvičení
• Posílejte emailem nebo
• Přijďte na KH nebo
• Na příští hodiny LM
21.2.2018
© Felipe Martinez
42
Dnes
• Mapování procesů
• SIPOC
• Procesní diagram
• Relationships maps
• Swimlanes diagram
• Flowchart
21.2.2018
43
© Felipe Martinez
Next
• Layout výroby, procesní a logistický přístup.
• Layout výrobní buňky.
• Layout skladů,procesní přístup, vazba na
druhy manipulační techniky.
21.2.2018
44
LEAN MANAGEMENT
Felipe Martinez