C4_ObcanskeVybaveni_20061206
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.
Vytváření veřejného prostoru Zařízení stravování výrazně přispívají k charakteru a oživení veřejných prostorů.
Nároky na území vyplývající z předpokládaného počtu účelových jednotek Pro velké množství druhů zařízení stravování jsou udávány pouze některé číselné údaje jako
příklady typických druhů zařízení.
Počet Ú.J./1000 obyvatel
− hodnotu nelze v současných podmínkách tržního hospodářství
jednoznačně doporučit, řídí se zákonem nabídky a poptávky. Je ovlivněna
konkurenceschopností provozovatelů, atraktivitou lokality a specifickými podmínkami území.
Restaurace, kavárny, vinárny, pivnice, snack bar, grilll bar, motorest
Účelovou jednotkou (Ú.J.) je 1 m2 odbytové plochy.
Na 1 Ú.J. připadá: 4,2–3,0 m2 podlažní plochy, 6,0–5,0 m2 pozemku.
Bufet
Účelovou jednotkou (Ú.J.) je 1 m2 odbytové plochy.
Na 1 Ú.J. připadá: 3,1 m2 podlažní plochy, 5,2 m2 pozemku.
Jídelna
Účelovou jednotkou (Ú.J.) je 1 m2 odbytové plochy.
Na 1 Ú.J. připadá: 3,0 m2 podlažní plochy, 6,0 m2 pozemku.
C.4 - 60
Cukrárna
Účelovou jednotkou (Ú.J.) je 1 m2 odbytové plochy.
Na 1 Ú.J. připadá: 2,8 m2 podlažní plochy, 4,8 m2 pozemku.
Limity, doporučená ochrana Doporučení, upravující základní ukazatele pro kategorizaci hostinských a ubytovacích
zařízení. Praha: MH, 1994.
Hygienické zásady pro zařízení společného stravování. Hygienické předpisy. 1997, sv. 84,
č. 72.
Jednotná klasifikace (dle Federace hotelů a restaurací ČR, Sdružení podnikatelů
v pohostinství a cestovním ruchu, Společenstva provozovatelů pohostinských živností, České
centrály cestovního ruchu, Asociace cestovních kanceláří ČR atd.).
PLOCHY POZEMKY
USPOŘÁDÁNÍ
ZÁSTAVBY
NA POZEMKU
KOEFICIENT
ZASTAVĚNÍ
Kz
Zařízení
veřejného stravování
Pozemky veřejného
stravování
Zařízení veřejného
stravování
0,4–0,5
Plochy zastavěné
40
−50 %
Zařízení veřejného
stravování