Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




C4_ObcanskeVybaveni_20061206

PDF
Stáhnout kompletní materiál zdarma (3.35 MB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.

Vytváření veřejného prostoru Zařízení stravování výrazně přispívají k charakteru a oživení veřejných prostorů.  

Nároky na území vyplývající z předpokládaného počtu účelových jednotek Pro velké množství druhů zařízení stravování jsou udávány pouze některé číselné údaje jako 
příklady typických druhů zařízení. 

Počet Ú.J./1000 obyvatel 

− hodnotu nelze v současných podmínkách tržního hospodářství 

jednoznačně doporučit,  řídí se zákonem nabídky a poptávky. Je ovlivněna 
konkurenceschopností provozovatelů, atraktivitou lokality a specifickými podmínkami území. 

Restaurace, kavárny, vinárny, pivnice, snack bar, grilll bar, motorest 
Účelovou jednotkou (Ú.J.) je 1 m2 odbytové plochy. 
Na 1 Ú.J. připadá: 4,2–3,0 m2 podlažní plochy, 6,0–5,0 m2 pozemku. 

Bufet 
Účelovou jednotkou (Ú.J.) je 1 m2 odbytové plochy. 
Na 1 Ú.J. připadá: 3,1 m2 podlažní plochy, 5,2 m2 pozemku. 

Jídelna 
Účelovou jednotkou (Ú.J.) je 1 m2 odbytové plochy. 
Na 1 Ú.J. připadá: 3,0 m2 podlažní plochy, 6,0 m2 pozemku. 

C.4 - 60 

Cukrárna 
Účelovou jednotkou (Ú.J.) je 1 m2 odbytové plochy. 
Na 1 Ú.J. připadá: 2,8 m2 podlažní plochy, 4,8 m2 pozemku. 

Limity, doporučená ochrana Doporučení, upravující základní ukazatele pro kategorizaci hostinských a ubytovacích 
zařízení. Praha: MH, 1994. 
Hygienické zásady pro zařízení společného stravování. Hygienické předpisy.  1997, sv. 84, 
č. 72. 
Jednotná klasifikace (dle Federace hotelů a restaurací ČR, Sdružení podnikatelů 
v pohostinství a cestovním ruchu, Společenstva provozovatelů pohostinských živností, České 
centrály cestovního ruchu, Asociace cestovních kanceláří ČR atd.). 
 

PLOCHY POZEMKY 

USPOŘÁDÁNÍ 
ZÁSTAVBY 
NA POZEMKU 

KOEFICIENT 
ZASTAVĚNÍ 
Kz 

Zařízení  
veřejného stravování 

Pozemky veřejného 
stravování 

Zařízení veřejného 
stravování 

 
0,4–0,5 

Plochy zastavěné 
40

−50 % 

Zařízení veřejného 
stravování 

Témata, do kterých materiál patří