13. Vyrobni proces a jakost
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOC.
c) výstupní kontrola – ověřuje se funkce a úplnost hotových výrobků, kompletnost, konečná úprava, označení a balení 2. podle metod:
a) stoprocentní – všechny výrobky
b) částečná - namátková (závisí na uvážení kontrolora) - výběrová (závisí na určitém pravidle) - statistická (na základě pravděpodobnosti)3. podle způsobu provádění:
a) subjektivní – na základě našich smyslů (čich, chuť, zrak)b) objektivní – měření, vážení, přepočítání
Inovace
- změna ve výrobě vlivem technického pokroku- inovací rozumíme:a) zavedení výroby nového druhu výrobku nebo existujícího výrobku s novými vlastnostmi
b) zavedení nového výrobního procesu nebo nového způsobu koupě a prodeje
c) použití nových zdrojů surovin a materiálu
d) vytvoření nové organizace výroby nebo nového výrobního nebo obchodního seskupení - rozlišujeme 7 řádů inovací:
I. změna kvantitativní II. změna kvalitativní, organizační změna III. změna vnější kvality IV. podstatné změny v kvalitě (povrchová úprava výrobku) V. změna všech podstatných vlastností (u aut motor zezadu dopředu) VI. změna koncepce výroby (černobílá televize za barevnou) VII. převrat v technice i technologii (kazety nahrazeny CD)