Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Výživa - otázky ze zkouškových testů

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (691.23 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

jednoho mikroorganisma v jogurtové kultuře

Lactobacillus delbrueckii, Streptococcus thermophilus

střevní mikroflóru

probiotika

cim nemam krmit kravu, aby nemela clostridie v mlice

Silazi, kam se mohly ty clostridie dostat

co je vidět pod světelným mikroskopem bakterie nakreslit a popsat životní cykly bakteriofága ¨ co patří mezi zygomycety mucor, rhizopus vztahy k teplotě Psychrotrofové, psychrofilové (<20OC): plísně, kvasinky, Pseudomonas Mezofilové (20-40OC): E. coli, Lactococcus Termofilové (40-60OC): Jogurtové bakterie, Clostridium Hypertermofilové: (70-90OC): Thermus aquaticus, sirné bakterie co je typické pro bun. stěnu gram pozitivních teichoové kyseliny nespecifická imunita komplement, fagocyta co patří mezi mykotoxiny aflatoxin M1 jak se rozmnožují mikromycety vegetativně, nepohlavními částicemi, pohlavně co je nežádoucí v siláži clostridie vyjmenovat kon. produkty máíselného kvašení kyselina máselná, kyselina octová, CO2, H2

co štěpí škrob a močovinu

škrob: pomocí amylas

močovina: enzym ureáza

co je typický pro bun. stěnu gram pozitivních bakterií

lipoteichoové kyseliny

schéma pučení

jogurtové a smetanové kultury

jogurtové: Lactobacillus delbrueckii, Streptococcus thermophilus; jogurty, jogurtové nápoje, 42 – 45°C, 3,5 – 4,4 hod; pH 4,2 – 4, 6

smetanové: Lactococcus Laris, Leuconostoc mesenteroides; mléčné kysané nápoje, máslo, sýry, tvarohy; 20 – 22°C, 16 – 20 hod, pH 4, 2 – 4, 7

: bakterie co fungujou jako indikátor fekálního znečištění vody

Koliformní bakterie, E.coli, enterokoky

v čem jsou galaktooligosacharidy

mléčné výrobky

kde vsude se dat rozlozit celuloza, kdo to dela. Co se deje na skladkach, bioplyn a podobne ...

půda (voda)

Cytophaga, Sporocytophaga, Cellvibrio, Clostridium

trávicí trakt

Fibrobacter, Butyrivibrio, Anaeromyces

kvašení odpadků

Clostridium

rozdíly mezi eukaryotickou a prokaryotickou buňkou

Citlivost na ATB

Chemické složení buněk

metabolismus

epifytní flóra, kdo v ní je

mikrobiologie zelených krmiv

jak je velká buňka kvasinky

4 x 6 µm

co je to plazmid

postradatelné, zvýšení genetické variability

dvojvlákenná kruhová DNA

vlastní replikační cyklus

přenos z buňky do buňky

0-100 v buňce (stejné plazmidy ve více kopiích)

F-plazmidy (fertility = plodnosti) – konjugace bakterií

R-plazmidy (rezistence) – přeţití nepříznivých podmínek

temperovaný – dočasná součást chromozomu

proč se dávaj do siláže amylázy = na zvýšení obsahu zkvasitelných cukru v surovině

jestli lysozym patří ke specifický nebo nespecifický imunitě = nespecifická imunita

říct něco ke Campylobacteru

průjmy, patogenní bakteri v krmivech, největší mikrobiální riziko v krmivech

kažení siláže

způsobujou to Clostridie

málo kyseliny mléčný a hodně octový a máselný

Sekundární metabolity plísní:

mykotoxiny

Produkty Bifidobacteria

aerobně i anaerobně - kyselina octová a mléčná v poměru 3:2

Témata, do kterých materiál patří