Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Výživa - otázky ze zkouškových testů

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (691.23 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

Napsat, která bakterie nepatří mezi aktinomycety

Pseudomonas

Co se používá do prebiotik

Inulin

Které z bakterií jsou na epifytní mikroflóře

hnilobné bakterie – dominantní rod Pseudomonas

mikromycety – rozklad živin a produkce mykotoxinů (Mucor, Rhizopus; Aspergillus, Fusarium, Penicillium…)

sporulující tyčinky – rozklad živin, produkce kyseliny máselné (Bacillus, Clostridium)

bakterie mléčného kvašení – významné pro silážování (Lactobacillus, Lactococcus)

vypsat příklady aplikované mikrobiologie

Lékařská m.

Veterinární m.

Potravinářská m.

Technická m.

Zemědělská m.

Bakterie, která způsobuje nejčastější onemocnění z potravin

Salmonela

Campylobacter

Yersina

E.coli

Brucella

Listeria

Mycobacterium

Procentické zastoupení kys. octové v siláži

0,7%)

Vypsat 3 základní tvary-morfologie bakterií

Koky, tyčinky, vláknité bakterie

co vzniká při alkoholovém kvašení

Etanol, CO2

Co se může řadit mezi probiotika

oligosacharidy v mateřském mléce, atd

Backtericidní účinek v syrovém kravském mléce zajišťuje?

Snížené pH na 4,5 a méně

Kolik je kys. máselné v siláži?

0, 3%

2.produkty, původci a význam alkoholového kvašení..hl. produkt

konečné produkty: etanol, CO2;

kvasinky – Saccharomyces, bakterie – Zymomonas

Význam alkoholového kvašení: Výroba piva, vína, destilátů, technický líh, kažení potravin (džusy)

při jakém metabolickém procesu vzniká ATP (obecně)

Při oxidaci

druhy podhoubí, rozmnožovací orgány u rhizopuse a alternaria

Rhizopus – sporangiofor, sporangium

Alternaria – konidiofor, konidie

co patří mezi mykotoxiny

aflatoxin B1

ocitrinin

fumonisin

ochratoxin

vomitoxin

ph siláže

4-4,2

co se zabývá zkoumáním mikroskopických řas

algologie

který rod patří mezi aktinomycety:

streptomyces

vypsat aspon 1 kvasinku kefírové kultury

Lactococcus lactis

Lactobacillus brevis

Lactobacillus acidophilus

Témata, do kterých materiál patří

Podobné materiály