Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




28. Hygiena a technologie mléka a mléčných výrobků

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (1.42 MB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

• Emulze – smetana se nasytí vzduchem a mechanicky destabilizuje

• Pěna – máselné zrno vzniká mechanickým otřásáním

5. Podmáslí:

= vedlejší produkt při výrobě másla

6. Sušené výrobky:

= stabilní produkt s nízkou aktivitou vody (ve formě prášku)

- vysoký hygienický standard, lze obohatit chuťovými složkami

Postup: pasterace, zahuštění, sušení odstředěného nebo tučného mléka (horkým vzduchem)

- zvýšená vlhkost prášku => růst plísní

Témata, do kterých materiál patří