33343_3MA553_prednaska_rizika2_2018
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.
domácnostech
• Chemické požadavky
– Vyhláška č. 305/2004 Sb. v platném znění, nařízení
komise ES č. 401/2006
• Používané suroviny:
– Arašídy, mandle, slunečnice….
51
Pražená (solená) jádra a semena
Popis výrobku
3MA553
• Dodavatelé:
– Čína – arašídy Španělsko – mandle Holandsko -
slunečnice
• Doba spotřeby, skladovací podmínky:
– Spotřeba do 6 měsíců od data výroby u vakuově
balených výrobků, ostatní 4 měsíce.
– Skladování při teplotě max. +23°C, relativní vlhkost
max. 80%
• Expedice:
– PE obaly a vrchní papírové obaly
52
Pražená (solená) jádra a semena
Popis výrobku
3MA553
53
Diagram výrobního procesu
Příjem surovin
Skladování surovin
Výdej surovin do spotřeby
Tepelná úprava
(pražení v oleji)
Solení na sucho
3MA553
54
Diagram výrobního procesu
Chladnutí
Navažování, balení,
etiketování
Skladování, expedice,
přeprava
3MA553
Výrobní operace
Typ nebezpečí
Nebezpečí
Ovládací opatření
1. Příjem surovin
B, CH, F
Příjem
kontaminovaných
surovin
Atesty, vizuální a
senzorické posouzení
surovin, sledování
záručních lhůt,
neporušenosti obalů,
smluvní dodavatelské
vztahy
2. Skladování surovin
B, F
Kontaminace z
prostředí, rozmnožení
MO
Dodržování
skladovacích
podmínek (teplota,
vlhkost); skladování v
uzavřených obalech,
pravidelná sanitace
skladů
55
Analýza nebezpečí podle diagramu
výrobního procesu
B – biologické
CH – chemické
F – fyzikální
MO - mikroorganismy
3MA553
Výrobní operace
Typ nebezpečí
Nebezpečí
Ovládací opatření
3. Výdej surovin do
výroby
3.1. Přesun surovin na
výrobní pracoviště
B, F
Kontaminace z
prostředí, zdroj
kontaminace ostatních
potravin a pokrmů
Dodržování
sanitačního plánu,
plynulosti přesunu,
používání vhodných
manipulačních nádob
3.2. Otevírání obalů
B, F
Zbytky obalu, střepy,
spony, kovové piliny,
zdroj kontaminace
pracovních ploch
Vizuální kontrola,
opatrnost při
manipulaci,
dodržování
sanitačního plánu,
vymezené pracoviště
56
Analýza nebezpečí podle diagramu
výrobního procesu
B – biologické
CH – chemické