Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




5 - Společné stravování, kalkulace ceny

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (20.7 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

Platební způsob

  1. Hotovostní – přímé předání bankovek/mincí, platba kartou

  2. Bezhotovostní – převod peněz z účtu na účet

  3. Fakturou

Elektronická evidence tržeb

Evidence tržeb, kdy jsou údaje o každé transakci obchodníka online posílány na státní správu.

Pro každou zaevidovanou tržbu se pak sestaví datová věta, která obsahuje následující informace o tržbě: DIČ poplatníka, identifikaci provozovny a pokladny, pořadové číslo účtenky, datum a čas přijetí tržby, celková částka tržby a její rozpad do jednotlivých sazeb DPH.

BKP (bezpečnostní kód poplatníka), symbol FIK (fiskální identifikační kód) nebo PKP/podpisový kód poplatníka (pokud nebyl vydán FIK) na účtence.

Činitelé ovlivňující výši ceny ve SS

  • Nabídka a poptávka

  • Náklady

  • Ostatní prvky marketingového mixu

  • Konkurence

  • Zákony a předpisy

  • Druh distribuce

  • Sezónnost

  • Cenová politika

Témata, do kterých materiál patří