5 - Společné stravování, kalkulace ceny
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.
Platební způsob
Hotovostní – přímé předání bankovek/mincí, platba kartou
Bezhotovostní – převod peněz z účtu na účet
Fakturou
Elektronická evidence tržeb
Evidence tržeb, kdy jsou údaje o každé transakci obchodníka online posílány na státní správu.
Pro každou zaevidovanou tržbu se pak sestaví datová věta, která obsahuje následující informace o tržbě: DIČ poplatníka, identifikaci provozovny a pokladny, pořadové číslo účtenky, datum a čas přijetí tržby, celková částka tržby a její rozpad do jednotlivých sazeb DPH.
BKP (bezpečnostní kód poplatníka), symbol FIK (fiskální identifikační kód) nebo PKP/podpisový kód poplatníka (pokud nebyl vydán FIK) na účtence.
Činitelé ovlivňující výši ceny ve SS
Nabídka a poptávka
Náklady
Ostatní prvky marketingového mixu
Konkurence
Zákony a předpisy
Druh distribuce
Sezónnost
Cenová politika