Inventář na úseku obsluhy a zařízení ve výrobním středisku
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.
PŘEKLÁDACÍ PŘÍBORY (POUŽÍVAJÍ SE PŘI VYŠŠÍCH FORMÁCH OBSLUHY A PŘI
SLAVNOSTNÍCH PŘÍLEŽITOSTECH)- velký - velká lžíce a vidlička - při banketech
- běžný - polévková lžíce a masová vidlička
- rybí - velká široká vidlička a velký rybí široký nůž
- salátový - velká lžíce a vypouklá vidlička
- lopatky - na ryby, chřest, dorty, led, cukr
- kleště - na zákusky, chřest, led, cukr
- naběračky - na polévku největší, na omáčku prostřední, na šťávu nejmenší (s hubičkou)
- na hroznové víno - pinzeta a nůžky (tento příbor se v praxi již nepoužívá)
- dranžírovací příbor - ostrý nůž a dvouzubá vidlička
- nůžky na drůbež (zřídka)
- kleště na humra
- louskáček na sektovou zátku (dnes se již nepoužívá)
5. Inventář na pokrmy
TALÍŘE- klubový - taktéž podložní talíř, velikost do 30cm
- masový - pro servis hlavních chodů, velikost 24 cm
- polévkový - polévky, obilninové kaše, 22cm
- dezertní - předkrmy, sýry, ovoce, 19cm
- moučníkový - zákusky, 17cm
- kuvérový nebo též pečivový - pečivo, 11cm
- máslový - máslo, med, džem, ve výběrových restauracích, 8cm
INVENTÁŘ NA POLÉVKY- polévkové šálky na přelévání (nerezové bujón šálky)
- vývarové šálky a misky dle obsahu (porcelánové bujón šálky)
* 0,33l na běžné polévky
* 0,2l na silné vývary
* 0,1l na exotické polévky
- teriny (polévkové mísy na 2 až 10 porcí)
INVENTÁŘ NA ZAPÉKÁNÍ- gratinka nebo mušle (nižší a širší miska)
- kokotka (úzký a vyšší kelímek s objímkou)
MISKY NA:- kompoty (uzší a vyšší)
- saláty (širší a nižší)
- přílohy (nižší, širší s úchytkou - mušle)
- máslo a džem (malé a ploché)
MÍSYPokrmy obsahující kyseliny, vitamín C a vaječné pokrmy dáváme na skleněné mísy, nebo je
podkládáme.