Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Inventář na úseku obsluhy a zařízení ve výrobním středisku

PDF
Stáhnout kompletní materiál zdarma (63.71 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.

PŘEKLÁDACÍ PŘÍBORY  (POUŽÍVAJÍ SE PŘI VYŠŠÍCH FORMÁCH OBSLUHY A PŘI
SLAVNOSTNÍCH PŘÍLEŽITOSTECH)- velký - velká lžíce a vidlička - při banketech
- běžný - polévková lžíce a masová vidlička
- rybí - velká široká vidlička a velký rybí široký nůž
- salátový - velká lžíce a vypouklá vidlička
- lopatky - na ryby, chřest, dorty, led, cukr
- kleště - na zákusky, chřest, led, cukr
- naběračky - na polévku největší, na omáčku prostřední, na šťávu nejmenší (s hubičkou)
- na hroznové víno - pinzeta a nůžky (tento příbor se v praxi již nepoužívá)
- dranžírovací příbor - ostrý nůž a dvouzubá vidlička
- nůžky na drůbež (zřídka)
- kleště na humra
- louskáček na sektovou zátku (dnes se již nepoužívá)

5. Inventář na pokrmy

TALÍŘE- klubový - taktéž podložní talíř, velikost do 30cm
- masový - pro servis hlavních chodů, velikost 24 cm
- polévkový - polévky, obilninové kaše, 22cm
- dezertní - předkrmy, sýry, ovoce, 19cm
- moučníkový - zákusky, 17cm
- kuvérový nebo též pečivový - pečivo, 11cm
- máslový - máslo, med, džem, ve výběrových restauracích, 8cm

INVENTÁŘ NA POLÉVKY- polévkové šálky na přelévání (nerezové bujón šálky)
- vývarové šálky a misky dle obsahu (porcelánové bujón šálky)
* 0,33l na běžné polévky
* 0,2l na silné vývary
* 0,1l na exotické polévky
- teriny (polévkové mísy na 2 až 10 porcí)

INVENTÁŘ NA ZAPÉKÁNÍ- gratinka nebo mušle (nižší a širší miska)
- kokotka (úzký a vyšší kelímek s objímkou)

MISKY NA:- kompoty (uzší a vyšší)
- saláty (širší a nižší)
- přílohy (nižší, širší s úchytkou - mušle)
- máslo a džem (malé a ploché)

MÍSYPokrmy obsahující kyseliny, vitamín C a vaječné pokrmy dáváme na skleněné mísy, nebo je
podkládáme.

Témata, do kterých materiál patří

Podobné materiály