Oběžný majetek – peněžní prostředky a ceniny
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOC.
Podle vnitropodnikové směrnice by si měla ÚJ určit tzv. pokladní limit, pokud je limit překročen, musí být peníze odneseny do banky. Pokladní limit se nedodržuje pouze v den výplaty mezd zaměstnancům.
Cizí měny se započítávají podle kurzu ČNB.
poklad. hotovost musí být uložena v nehořlavém trezoru tzv. příruční pokladna, která se po ukončení pracovní doby uloží do velkého trezoru – místnost s mřížemi.
zjistíme-li, že skutečný stav je < účetní = schodek – ihned se předepíše pracovníkovi k úhradě:
Pohled. za zaměst. 335 / 211
Po zaplacení schodku (pohledávky) pracovníkem 211 / 335
skutečný stav je > účetní = přebytek – 211 / 688 – Ost. mimoř. výnosy
Základní účtování pokladních operací
Přijetí hotovosti z BÚ 211 / 261
Převod hotovosti na BÚ 261 / 211
Prodej za hotové 211 / 6xx
343
4. Kursový zisk zjištění při uzávěrce 211 / 663
5. Inventarizací zjištěn přebytek 211 / 688
6. Výplata mezd 331 / 211
7. Kursová ztráta 563 / 211
8. Inventarizací zjištěn schodek 335 / 211
9. Úhrada od zaměstnance 211 / 335
10. Vklad do pokladny podnikatelem 211 / 491
Ceniny
Cenina je tedy to, čím je možné něco zaplatit (služby, zboží), ale nejedná se o mince a bankovky. Vede se u nich analytická evidence podle jednotlivých druhů cenin.
Oceňují se nominální hodnotou. Zásoba cenin a její změny se evidují na účtu 213 – Ceniny.
Ceninami se rozumí:
poštovní známky
kolky
platební karty – telefonní, platební a ostatní karty ( na obědy, na benzín)
poukázky na nákup zboží
zakoupené stravenky do provozoven veřejného stravování
Základní účtování cenin:
Nákup cenin: 213 / 211,221,321
Spotřeba cenin: známky 518 / 213
kolky 538 / 213
karty TF 518 / 213
karty benzín 503 / 213
Inventarizací zjištěný přebytek cenin 213 / 688
Kursový zisk 213 / 663
Inventarizací zjištěný schodek 335 / 213
Kursová ztráta 563 / 213
Škoda na ceninách 582 / 213
Stravenky = ceniny
Při výdeji stravenek do spotřeby a přijímání úhrad od zaměstnanců se musíme řídit zákonem o daních z příjmu.
Podle zákona o daních z příjmů, 55% hodnoty stravenky jsou náklady – daňově uznatelné. Tuto hodnotu zpravidla zaměstnanci neplatí.
45% v plné výši hradí zaměstnanci nebo podnik může částečně přispívat (přidělovat) z vytvořeného fondu př. 10% příspěvek – 35% zaměstnanci.
Fond musí být vytvořen v přechodném období ze zisku po zdanění.
Dva způsoby účtování:
1) jednodušší – platí, jen když zaměstnanec hradí 45%
Př.: podnik koupí 1 stravenku v hodnotě 30 Kč + 3 Kč provize toho, kdo jí prodává + 5% DPH z provize.
Stravenku prodá zaměstnancům v poměru 55:45 včetně DPH.
527 – Daň. uznatelný náklad 211 213
16,50 13,50 30 30 16,50
(55% z 30 Kč) 0,70 (DPH – 5% z 13,5) 3 13,50
0,15
518 343
3 0,15 0,70 zaměstnanec zaplatí 14,20 Kč
2) dříve příspěvkové organizace