Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Mikrobiologie-sepsaná prezentace

PDF
Stáhnout kompletní materiál zdarma (2.49 MB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.

  Nízká pasterace – přežijí BMK a sporulující b. 
  Vysoká  pasterizace – přežijí sporulující b. 
  Minimální  pasterizační  čas  

a teplota pro eliminaci  nesporulujících  patogenů 

+3 °C při sladidlech a více než 10%tuku 
  ČISTÉ  MLÉKAŘSKÉ  KULTURY 

  Základní,  startovací  (smetanová,  jogurtová,  acidofilní)  Kefírová  Ostatní směsné kultury (ementálská, kaškavalová, mazové)  Kvasinkové  (Candida, Kluyveromyces, Geotrichum)  Plísňové (Penicillium camemberti, P. roqueforti)

  Smetanová: 

o  Lactococcus  lactis  – Subsp. Lactis  nebo cremoris 
o  Leuconostoc mesenteroides subsp. Cremoris  nebo dextranicum 
o  20 °C, 16 – 24 hodin, pH 4,2 – 4,7 

  Jogurtová: 

o  Lactobacillus  delbrueckii  subsp. bulgaricus 
o  Streptococcus  thermophilus o  42 – 45 °C, 3,5 – 4,5 hodin, pH 4,2 – 4,6 

o  Jogurt - Aromatické látky: acetaldehyd,  laktát, diacetyl 

  Acidofilní: 

o  Lactobacillus  acidophilus o  37 °C, 8 – 16 hodin, pH 3,5 – 4,2 

  Kefírová: 

o  Lactobacillus  sp., Lactococcus  sp., Streptococcus  sp., Kluyveromyces  sp., Candida  sp. 
o  20°C, 24 hodin, pH 4,0 – 4,5 

  Bifidobakterie: 

o  Bifidobacterium  animalis/lactis o  Bifidobacterium  infantis o  Bifidobacterium  breve o  Bifidobacterium  longum o  37°C, 18 – 24 hodin, pH 4,0 – 5,0 

Témata, do kterých materiál patří