Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Zpracování témat k závěrečným ústním zkouškám z odborného výcviku - celá kro tématu 37

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (515.7 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

Profesní etika

Etika. Etika v právu. Právní etika. Profesní etika. Slušný právník tráví polovinu své pracovní doby vysvětlováním potenciálním klientům, že nemá smysl jejich případ řešit. Právníci jsou najaté zbraně – oni to vědí, klienti si je tak najímají, veřejnost to tak vidí. Namísto spravedlnosti a pravdy mají za cíl sledovat zájem klienta. Schopní právníci se velmi často stanou součástí velkých korporací a zanedbávají svou povinnost využívat svých schopností k ochraně jednotlivce. Až příliš často slyšíme o právnících firem namísto o právnících lidí. Agresivní postoj, který jsme zaujali při důkazním řízení, byl extrémně finančně náročný pro právníky protistrany. Cesta k vítězství nebyla spotřebovat všechny peníze našeho klienta, ale nechat protistranu spotřebovat všechny peníze jejich klienta.

  1. Pěstování ovoce

Ovocnářství má v ČR bohaté tradice. Rozvíjelo se zpočátku především v zámeckých a klášterních zahradách, později se již mnoho odrůd jednotlivých ovocných druhů stromů pěstovalo v zahradách nejen světské a církevní vrchnosti, ale i u poddaných. Ovocné stromy byly vysazovány v zahradách, alejích, stromořadích, ale i v ucelených velkých ovocných výsadbách. Ovocnářství má v ČR bohaté tradice. Rozvíjelo se zpočátku především v zámeckých a klášterních zahradách, později se již mnoho odrůd jednotlivých ovocných druhů stromů pěstovalo v zahradách nejen světské a církevní vrchnosti, ale i u poddaných. Ovocné stromy byly vysazovány v zahradách, alejích, stromořadích, ale i v ucelených velkých ovocných výsadbách. Pěstování ovoce na zahrádkách, mající samozásobitelský charakter, má v našich podmínkách široké uplatnění, kryje na rozdíl od zemí EU významně spotřebu domácího ovoce obyvatelstva. Avšak pěstování ovoce v těchto výsadbách je méně rentabilní, výnosy jsou nízké a toto ovoce z převážné části nesplňuje kvalitativní požadavky tržního ovoce. Tržní produkce ovoce může být dosahováno pouze v intenzivních ovocných výsadbách s intenzifikačními prvky a pravidelnou agrotechnikou. Ovocné rostliny se nejčastěji pěstují pro hospodářské využití plodů. Do popředí vystupuje význam zdravotní, národohospodářský i estetický. Nabízí se také využití ve včelařství, lékařství, využití dřeva apod. Zanedbatelný není ani vliv výroby ovoce na zachování pracovních příležitostí a diverzity rostlinné výroby. Ovoce má významný obsah vitamínů, pektinů, minerálních solí, organických kyselin, sacharidů, dále se vyskytují třísloviny, aromatické látky, dusíkaté látky, celulózy a tuky. Obsah všech chemických látek v ovoci značně kolísá v závislosti na druhu, odrůdě, půdně klimatických podmínkách a na dalších faktorech. V ČR dosahuje celková plocha ovocných sadů cca 21 000 ha, z toho produkční sady představují 18 000 ha. Celková produkce ovoce se v závislosti na vývoji počasí během vegetace pohybuje v rozmezí od 300 – 450 000 t, z toho ovoce z produkčních výsadeb 145 – 200 000 t. Nejběžněji pěstovanými druhy v ČR jsou jabloně, hrušně, třešně, višně, slivoně, broskvoně, meruňky, ořešáky, lísky, angrešt, rybíz, maliník, ostružiník a jahodník.

Témata, do kterých materiál patří