Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Víno a vinařství na Moravě - Seminární práce

DOC
Stáhnout kompletní materiál zdarma (277.5 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOC.

Toto víno doporučujeme k vepřovému nebo hovězímu masu a zvěřině.

Svatovavřinecké

Ačkoliv je tato odrůda původně z Francie, nyní je pěstována hlavně v sousedním Rakousku a u nás. Vůně připomíná povidla. Víno je hladké, tmavě až rubínově červené a má charakteristickou sametovou chuť, doprovázenou v některých letech větším obsahem kyselin.

Toto víno doporučujeme k výrazným sýrům a červeným masům.

Zweigeltrebe

Zweigeltrebe je odrůda vypěstovaná v Rakousku na počátku 20. století křížením Svatovavřineckého a Frankovky. Je to příjemné, středně červené víno s výrazných charakterem, kořeněné, výrazné, ale příjemné chuti. Mladé hrubé víno se zjemní po jednom roce archivace.

Toto víno doporučujeme k pečené vepřové nebo k hovězímu masu.

Andre

Jedná se také o hybrid Svatovavřineckého a Frankovky. Barva silně závisí na půdě. Mladé víno je hrubé s vyšší úrovní tříslovin.

Frankovka

Tato odrůda, běžně pěstovaná v Rakousku a v Německu, je jedna z našich nejcennějších odrůd pro výrobu červeného vína. Víno je tmavě rubínově červené, plné a silně kořeněné, s výraznou vůní. Po několika letech zrání získává příjemnou čokoládovou vůni. Toto víno má typicky dobré předpoklady pro archivaci.

Doporučujeme jej k hovězímu a zvěřině.

Témata, do kterých materiál patří