RVP ZV 2016
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.
a bezpečnosti práce; poskytne první pomoc i při úrazu v kuchyni
Minimální doporučená úroveň pro úpravy očekávaných výstupů v rámci podpůrných opatření: žák
ČSP-5-4-01p uvede základní vybavení kuchyně
ČSP-5-4-02 připraví samostatně jednoduchý pokrm
ČSP-5-4-03p dodržuje pravidla správného stolování a společenského chování při stolování
ČSP-5-4-04 udržuje pořádek a čistotu pracovních ploch, dodržuje základy hygieny
a bezpečnosti práce; poskytne první pomoc i při úrazu v kuchyni
-
uplatňuje zásady správné výživy
Učivo
základní vybavení kuchyně
výběr, nákup a skladování potravin
jednoduchá úprava stolu, pravidla správného stolování
technika v kuchyni – historie a význam
2. stupeň
PRÁCE S TECHNICKÝMI MATERIÁLY Očekávané výstupy žák
ČSP-9-1-01 provádí jednoduché práce s technickými materiály a dodržuje
technologickou kázeň
ČSP-9-1-02 řeší jednoduché technické úkoly s vhodným výběrem materiálů, pracovních
nástrojů a nářadí
ČSP-9-1-03 organizuje a plánuje svoji pracovní činnost
Část C
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání
MŠMT Praha 2015
107
ČSP-9-1-04 užívá technickou dokumentaci, připraví si vlastní jednoduchý náčrt výrobku
ČSP-9-1-05 dodržuje obecné zásady bezpečnosti a hygieny při práci i zásady bezpečnosti
a ochrany při práci s nástroji a nářadím; poskytne první pomoc při úrazu
Minimální doporučená úroveň pro úpravy očekávaných výstupů v rámci podpůrných opatření: žák
ČSP-9-1-01p získá základní vědomosti o materiálech, nástrojích a pracovních postupech;
provádí jednoduché práce s technickými materiály a dodržuje technologickou
kázeň
ČSP-9-1-02 řeší jednoduché technické úkoly s vhodným výběrem materiálů, pracovních
nástrojů a nářadí
ČSP-9-1-03p organizuje svoji pracovní činnost
ČSP-9-1-04p pracuje s jednoduchou technickou dokumentací, orientuje se v pracovních
postupech a návodech
ČSP-9-1-05 dodržuje obecné zásady bezpečnosti a hygieny při práci i zásady bezpečnosti