Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Polévky a omáčky

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (30.77 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

  1. Rosoly, aspiky a jejich použití

  • Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu nahrubo nakrájíme a s kořením vše uvaříme v části dávky vody

  • Želatinu promícháme se studenou vodou a po nabobtnání ji spojíme s vývarem ze zeleniny a koření

  • Přidáme ocet, cukr, sůl a vše přivedeme téměř k bodu varu (nesmí se vařit, jinak aspik ztrácí tuhost)

  • Občas aspik promícháme, aby se všechna želatina dobře rozpustila

  • Hotový aspik přecedíme přes čistou utěrku, je-li aspik správně připraven, má průzračnou jantarovou barvu.

Témata, do kterých materiál patří