Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




4AB-Ubytovací služby+Raut, číše vína a slavnostní hostiny

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (39.97 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

· dodržováním zásad společenského protokolu

· stanoveným výběrem jídel a nápojů

· náročností na výrobu a servis

· větším počtem obsluhujících

Rozdělení

1. Podle společenského účelu (kdo je pořádá)

· pořádané státními institucemi

· pořádané podniky

· soukromé

2. Podle způsobu obsluhy

· hostiny se zasednutím ke stolu – banket

· hostiny s bufetovým provozem

· hostiny organizované vestoje – rauty

3. Podle zvyklostí

· České, ruské, anglické, francouzské, americké, asijské, japonské…

4. Podle zájmového zaměření

· rybářské, lovecké …

Konzumační minimum

Představuje minimální částku dohodnutou mezi objednavatelem a podnikem, kterou objednavatel musí zaplatit musí zaplatit.

Bianko objednávka

Znamená, že všichni hosté na hostině mohou objednávat dále u obsluhujících, aniž by musel obsluhující požádat objednavatele o svolení. Objednavatel nám tímto vkládá obrovskou důvěru, kterou nesmíme zklamat.

Rozpočet hostiny

Sestavuje tak, aby po úhrnu všech výdajů zůstala alespoň10% rezerva na úhradu nepředvídaných výdajů (používání telefonů, úhrada poškozeného inventáře, rozšíření objednávky, …).

Pracovní příkaz

· Na základě písemné objednávky (u banketů, rautů, cateringových akcí) vypracovává vedoucí pracovník (provozní, vedoucí, majitel - dle organizace

v podniku) PRACOVNÍ PŘÍKAZ, jako informaci pro své podřízené k zajištění celého průběhu akce.

Pracovní příkaz má obsahovat

· jméno objednavatele

· datum konání, čas

· počet osob(vhodné je uvést z toho dětí…)

· místnost, kde se bude konat

· dohodnuté menu

· výzdoba tabule

· jména odpovědných osob (za kuchyň, obsluhu, sklad, prádelnu…)

· datum a podpis odpovědného pracovníka, který PP zpracoval

Témata, do kterých materiál patří