4AB-Ubytovací služby+Raut, číše vína a slavnostní hostiny
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.
Etický kodex AHR ČR
Asociace hotelů a restaurací České republiky (dále jen AHR ČR) jako otevřené dobrovolné sdružení subjektů, podnikajících v oblastech pohostinství, cestovního ruchu a navazujících odvětvích, si spolu s obhajobou a prosazováním profesních zájmů klade za cíl, aby veškerá jeho činnost byla v souladu s obecně uznávanými etickými zásadami podnikatelské činnosti a mezilidskými vztahy v demokratické společnosti.
Tento Etický kodex (dále jen "Kodex") vyhlašuje Valná hromada v souladu se Stanovami asociace a současně vyzývá své partnery k obdobnému jednání a vztahům.
Etický kodex AHR ČR je dokument shrnující pravidla chování členů, kteří jej přijímají vstupem do asociace, otevřeně deklarují dodržování stanovených pravidel a jsou si vědomi skutečnosti, že v případě jejich porušení a neprovedení patřičné nápravy může rozhodnutím Rady asociace dojít k ukončení členství bez nároku na náhradu alikvotní části zaplaceného členského příspěvku.
Ekologické aspekty
Žadatel doloží své ekologické aktivity alespoň ve třech z následujících oblastí:
Omezování spotřeby energie
Regulace teploty pro každou místnost zvlášť (termostaty)
Automatické vypínání klimatizace při otevření okna v místnosti
Umístění chladniček dle zásad úspor energie (nesmí být vedle sporáku, topení, na slunci)
Energeticky účinné elektrické spotřebiče (energetické třídy A)
Informace se žádostí na hosty, aby při odchodu z pokoje zhasínali všechna světla a vypínali všechna elektronická zařízení a vypínali klimatizaci a topení, pokud se v pokoji větrá
Omezování spotřeby vody
Průtok vody z kohoutků a sprch nesmí překročit 12 l za minutu (perlátory, šetřící sprchy)
Výměna ručníků v koupelně pouze na žádost hosta
Používání dešťové a recyklované vody pro technické účely
Omezování produkce odpadů a správné nakládání s nimi
Třídění odpadu dle místních možností svozu (rozdělení dle kontejnerů)
Důsledné třídění nebezpečného odpadu (např. Zářivky, tonery, baterie, léky, elektroodpad)
Používání vratných obalů na nápoje (nealko nápoje, voda, pivo) v maximální možné míře
Omezit výrobky na jedno použití (šampony, mýdla, sprchové gely, sprchovací čepice)
Informace pro hosty o možnostech a způsobech třídění odpadu
Používání nádob na použité tuky s následným svozem a ekologickým zpracováním
Trénink zaměstnanců v oblasti životního prostředí a forma působení na hosta
Školení personálu pro zvýšení environmentálního povědomí o přijatých opatřeních
Pravidelný sběr a vyhodnocování dat o spotřebě energií, vody, čisticích prostředků
Informace pro hosty o možnostech používání veřejné dopravy
Informování hostů o zdejší krajině a jejích vzácnostech
Informování hostů o environmentální politice ubytovacího zařízení (žádosti o třídění odpadu)