Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




4AB-Ubytovací služby+Raut, číše vína a slavnostní hostiny

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (39.97 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

Etický kodex AHR ČR

  • Asociace hotelů a restaurací České republiky (dále jen AHR ČR) jako otevřené dobrovolné sdružení subjektů, podnikajících v oblastech pohostinství, cestovního ruchu a navazujících odvětvích, si spolu s obhajobou a prosazováním profesních zájmů klade za cíl, aby veškerá jeho činnost byla v souladu s obecně uznávanými etickými zásadami podnikatelské činnosti a mezilidskými vztahy v demokratické společnosti.

  • Tento Etický kodex (dále jen "Kodex") vyhlašuje Valná hromada v souladu se Stanovami asociace a současně vyzývá své partnery k obdobnému jednání a vztahům.

  • Etický kodex AHR ČR je dokument shrnující pravidla chování členů, kteří jej přijímají vstupem do asociace, otevřeně deklarují dodržování stanovených pravidel a jsou si vědomi skutečnosti, že v případě jejich porušení a neprovedení patřičné nápravy může rozhodnutím Rady asociace dojít k ukončení členství bez nároku na náhradu alikvotní části zaplaceného členského příspěvku.

Ekologické aspekty

Žadatel doloží své ekologické aktivity alespoň ve třech z následujících oblastí:

Omezování spotřeby energie
  • Regulace teploty pro každou místnost zvlášť (termostaty)

  • Automatické vypínání klimatizace při otevření okna v místnosti

  • Umístění chladniček dle zásad úspor energie (nesmí být vedle sporáku, topení, na slunci)

  • Energeticky účinné elektrické spotřebiče (energetické třídy A)

  • Informace se žádostí na hosty, aby při odchodu z pokoje zhasínali všechna světla a vypínali všechna elektronická zařízení a vypínali klimatizaci a topení, pokud se v pokoji větrá

Omezování spotřeby vody
  • Průtok vody z kohoutků a sprch nesmí překročit 12 l za minutu (perlátory, šetřící sprchy)

  • Výměna ručníků v koupelně pouze na žádost hosta

  • Používání dešťové a recyklované vody pro technické účely

Omezování produkce odpadů a správné nakládání s nimi
  • Třídění odpadu dle místních možností svozu (rozdělení dle kontejnerů)

  • Důsledné třídění nebezpečného odpadu (např. Zářivky, tonery, baterie, léky, elektroodpad)

  • Používání vratných obalů na nápoje (nealko nápoje, voda, pivo) v maximální možné míře

  • Omezit výrobky na jedno použití (šampony, mýdla, sprchové gely, sprchovací čepice)

  • Informace pro hosty o možnostech a způsobech třídění odpadu

  • Používání nádob na použité tuky s následným svozem a ekologickým zpracováním

Trénink zaměstnanců v oblasti životního prostředí a forma působení na hosta
  • Školení personálu pro zvýšení environmentálního povědomí o přijatých opatřeních

  • Pravidelný sběr a vyhodnocování dat o spotřebě energií, vody, čisticích prostředků

  • Informace pro hosty o možnostech používání veřejné dopravy

  • Informování hostů o zdejší krajině a jejích vzácnostech

  • Informování hostů o environmentální politice ubytovacího zařízení (žádosti o třídění odpadu)

Témata, do kterých materiál patří