Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




4AB-Ubytovací služby+Raut, číše vína a slavnostní hostiny

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (39.97 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

Největším hotelovým řetězcem na území ČR je OREA HOTELS. V současné době jej tvoří více než 20 hotelů po celé České republice v těch nejatraktivnějších lokalitách. Hotely operují pod značkou OREA HOTELS EXCLUSIVE a OREA HOTELS CLASSIC.

4B. RAUT, ČÍŠE VÍNA A SLAVNOSTNÍ HOSTINY

Raut

Je jednou z nejčastějších forem společenského setkání týkajícího se prezentace firmy, tiskové konference, veletrhu aj.

Celá tato společenská událost probíhá následujícím způsobem. Při příchodu na Raut je hostům nabídnut „welcomedrink“. Před oficiálním zahájení roznáší obsluhující jen drobné chuťovky. Poté jsou hosté pozváni k bufetovým stolům, kterou jsou typické pro tuto společenskou akci. Na bufetových stolech naleznete jak studené, tak teplé občerstvení, sladké pokrmy i nápoje.

Raut je možné stylizovat do mnoha podob. Ať už jde například o Svatomartinské posvícení nebo událost v asijském stylu, apod., celá společenská akce je včetně choreografie s využitím agentur, které dané téma podpoří. Občerstvení lze rovněž přizpůsobit danému tématu.

Hlavní zásady rautu :

  • Počet hostů ( o rautu se mluví při účasti více než 20 osob)

  • Hosté se obsluhují sami

  • Welcome drink

  • Zajištění studené a teplé kuchyně, cukrářský bufet

  • Jídlo se na mísy nedoplňuje, ale záleží na hostiteli

  • Aranžmá nabídkových stolů, výzdoba

  • Dostatek ovoce a zeleniny

  • Nápojový bufet (většinou bez lihovin) a kávový bufet

  • Drobné banketní pečivo nebo krájené na malé kousky

  • Personál pro výdej teplých jídel

  • Samostatný bar či vinotéka

Druhy :

  1. Klasický (pouze pohoštění)

  2. Reklamní (pohoštění spojené s předvedením produktů)

3. Obchodní (pohoštění spojené s předvedením produktů)

Raut doplňujeme o doprovodné služby jako jsou hudební reprodukce, umělecký program, večer může obohatit i módní přehlídka nebo vystoupení taneční skupiny.

Akce rautového typu bývají zpravidla oficiálně zahájené i ukončené hostitelem.

Číše vína

Společenský podnik, který se také může konat kdekoliv - spojuje slavnost s jednoduchostí. Koná se v jakoukoliv denní dobu, především však kolem poledne. Pořádá se při příležitostech státních svátků či podpisu obchodních smluv, trvá od dvaceti minut do hodiny, je pouze pro zvané - bez partnerů. V poslední době se číše vína stává oblíbeným společenským podnikem pro množství různých příležitostí: vernisáž výstavy, tisková konference, vyhlášení nového projektu nebo křest knihy či CD. V podobném případě patří první část pracovnímu charakteru setkání, druhá je společenská a neformální. Hostitelé se vítají u vchodu s přicházejícími, a také se loučí s odcházejícími hosty.

Slavnostní hostiny

Jsou druhem společenských akcí, od ostatních se liší:

· vymezením kontaktu s hosty

· usazením hostů podle zasedacího pořádku

Témata, do kterých materiál patří