Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Jatečná masa, drůbež, ryby, zvěřina

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (31.33 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

Bažant pečený na slanině

  • Ostatní pernatá zvěřina se připravuje podobně jako bažant

  • Z bažanta se připravují i paštiky

  • Očištěného a vykuchaného bažanta opálíme, opláchneme

  • Prsa a stehna protkneme poloviční dávkou slaniny, osolíme zevně a zevnitř a ztvarujeme pomocí motouzu nebo ocelové jehlice

  • Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na zbylé dávce slaniny nakrájené na kostičky a částečně roztavené

  • Zastříkneme vodou, vložíme připraveného bažanta, přidáme polovinu másla, koření a pečeme za občasného přelévání doměkka

  • Upečené maso vyjmeme, šťávu podle potřeby rozředíme vodou, dosolíme, zjemníme zbylou polovinou másla

  • Podáváme vždy bílou a tmavou část masa (prsa, stehna)

Bažant pečený na česneku

  • Stejné jako bažant pečený na slanině s tím, že do šťávy přidáme na másle podušené žampióny a česnek, bažanta při expedici zdobíme plátky drůbežích jater upečených spolu s ním

Bažant dušený na žampiónech

  • Prsa a stehna protkneme slaninou, osolíme (zevnitř, zvenku)

  • Ztvarujeme pomocí motouzu nebo jehlicí

  • Osmahneme cibuli, zastříkneme vodou, vložíme připraveného bažanta, přidáme polovinu dávky tuku, dusíme doměkka

  • Udušené maso vyjmeme, šťávu podle potřeby rozředíme, přisolíme, procedíme

  • Na plátky nakrájené žampióny osmahneme, přidáme do procezené šťávy a krátce povaříme

Husa, kachna pečená

  • Maso na povrchu i zevnitř okmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody

  • Upečeme po obou stranách dozlatova

  • Upečené maso z výpeku vyjmeme

  • Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou vařící vody, krátce povaříme a přecedíme

  • Potom přidáme do výpeku část vypečeného sádla

Příprava vnitřností

Lovčí právo

  • Věřina přichází do závodu již vyvrhnutá

  • Lovec si nechá vnitřnosti: srdce, játra, ledvinky

Použití vnitřností

  • Ve studené kuchyni: paštiky, paštičky – speciality

  • V teplé kuchyni: játra – pikantně dochucené

Témata, do kterých materiál patří