Jatečná masa, drůbež, ryby, zvěřina
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.
Bažant pečený na slanině
Ostatní pernatá zvěřina se připravuje podobně jako bažant
Z bažanta se připravují i paštiky
Očištěného a vykuchaného bažanta opálíme, opláchneme
Prsa a stehna protkneme poloviční dávkou slaniny, osolíme zevně a zevnitř a ztvarujeme pomocí motouzu nebo ocelové jehlice
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na zbylé dávce slaniny nakrájené na kostičky a částečně roztavené
Zastříkneme vodou, vložíme připraveného bažanta, přidáme polovinu másla, koření a pečeme za občasného přelévání doměkka
Upečené maso vyjmeme, šťávu podle potřeby rozředíme vodou, dosolíme, zjemníme zbylou polovinou másla
Podáváme vždy bílou a tmavou část masa (prsa, stehna)
Bažant pečený na česneku
Stejné jako bažant pečený na slanině s tím, že do šťávy přidáme na másle podušené žampióny a česnek, bažanta při expedici zdobíme plátky drůbežích jater upečených spolu s ním
Bažant dušený na žampiónech
Prsa a stehna protkneme slaninou, osolíme (zevnitř, zvenku)
Ztvarujeme pomocí motouzu nebo jehlicí
Osmahneme cibuli, zastříkneme vodou, vložíme připraveného bažanta, přidáme polovinu dávky tuku, dusíme doměkka
Udušené maso vyjmeme, šťávu podle potřeby rozředíme, přisolíme, procedíme
Na plátky nakrájené žampióny osmahneme, přidáme do procezené šťávy a krátce povaříme
Husa, kachna pečená
Maso na povrchu i zevnitř okmínujeme, vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody
Upečeme po obou stranách dozlatova
Upečené maso z výpeku vyjmeme
Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou vařící vody, krátce povaříme a přecedíme
Potom přidáme do výpeku část vypečeného sádla
Příprava vnitřností
Lovčí právo
Věřina přichází do závodu již vyvrhnutá
Lovec si nechá vnitřnosti: srdce, játra, ledvinky
Použití vnitřností
Ve studené kuchyni: paštiky, paštičky – speciality
V teplé kuchyni: játra – pikantně dochucené