Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




5AB-Stravovací služby a CR+CR a památky UNESCO ve Francii

DOCX
Stáhnout kompletní materiál zdarma (340.68 kB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu DOCX.

  • vymezením kontaktu mezi jednotlivými hosty (tzn. kontaktu osob sedících vedle sebe a proti sobě)

  • dodržováním společenského protokolu

  • větším počtem obsluhujících s nárokem na jejich vysokou odbornost

  • náročností na výrobu jídel a obsluhu

  • výběrem jídel a nápojů podle dohodnutého menu

Banket je spojen s luxusním servisem, zejména pokud jde o náročnou kvalitu obsluhy a vysoký standard všech služeb.

Organizaci práce řídí vedoucí banketu, včetně jednotného nástupu a odchodu obsluhujících pracovníků do a z banketní místnosti. Každý obsluhující má na starosti osm až dvanáct hostů. Jídla se podávají z mís, lahve se přinášejí otevřené, nápoje se podávají v příslušném gastronomickém sledu, nové jídlo nebo nápoj se přináší až po odnesení inventáře pro jídlo předcházející. Popelníky se přinášejí jen na přání hostů, obvykle až při podávání kávy.

Banketní menu je obsáhlé. Začíná lehkými jídly, která povzbuzují chuť, pokračuje jídly těžšími a pak opět přechází k jídlům lehčím.

PROFESNÍ SDRUŽENÍ VE STRAVOVACÍCH SLUŽBÁCH

Asociace hotelů a restaurací ČR

Asociace hotelů a restaurací České republiky z.s. (dále jen AHR ČR) vznikla v roce 2006, sloučením profesních sdružení HO.RE.KA a Národní federace hotelů a restaurací. Jsme občanské sdružení, profesní a nepolitická organizace. Sdružujeme majitele a provozovatele hotelů, penzionů, restaurací, odborných škol, ale i partnerů nabízejících produkty pro ubytovací či restaurační provozy. Prostřednictvím krajských sekcí máme svá zastoupení po celé České republice. Sekce hotelová, gastronomická, ekologická a vzdělávací jsou odborné a poradní skupiny Asociace, které řeší specifika jednotlivých oblastí.

V současné době má členská základna 1250 členů, je stabilní a více jak 70% kolegů jsou členy organizace déle než 5 let. Naším hlavním cílem je podpora podnikatelů v oboru hotelnictví a gastronomie. Pracujeme především v oblastech legislativy a lobbyingu, při přípravě nových zákonných opatření prosazujeme úpravy, které mohou přispět k lepšímu podnikatelskému prostředí. Zajišťujeme informační servis a poradenství, tak, aby členové AHR měli všechny informace v předstihu. Vzděláváme, přibližujeme trendy, potkáváme se na akcích, zprostředkováváme kontakty, umožňujeme výměnu zkušeností, propagujeme naše členy, spolupracujeme s veřejnou správou, kraji, destinačními společnostmi.

Jsme členy: evropské konfederace hotelů, restaurací, barů a kaváren HOTREC, Celostátního kolegia cestovního ruchu ČR, platformy cestovního ruchu a prezidia Svazu obchodu a cestovního ruchu, evropského výboru Hotelstars Union, pracovních týmů pro následující otázky: Kvalita, Copyright, OTAs v rámci HOTREC, členem řady destinačních společností.

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Témata, do kterých materiál patří