Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




prednasky-2016-2017

PDF
Stáhnout kompletní materiál zdarma (2.86 MB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.

•  denní bar, grill bar, pizzerie, snack bar, aperitiv bar, lobby bar, noční bar, espreso, vinárna, 

kavárna, hostinec, pivnice, výčep piva 

Výrobní střediska 

•  Hlavní kuchyně (varna, teplá kuchyně) 

•  Studená kuchyně 

•  Cukrárna 

•  Pekárna 

•  Přípravny (hrubá, čistá příprava, příprava masa, ryb, zeleniny, brambor, těst) 

•  Umývárna (stolní a kuchyňské nádobí) 

•  Příruční sklady 

81 

Řízení a organizace práce ve VS - příprava pracoviště 
- kontrola připravenosti výrobních pracovníků, kontrola osobní hygieny a čistoty 
- kontrola čistoty prostředí VS, hygienické předpisy 
- zajištění surovin pro výrobu jídel 
- zpracování surovin a jejich příprava pro výrobu pokrmů 
- výroba pokrmů podle výrobního plánu a jejich příprava pro expedici 
- výdej pokrmů podle objednávek 
- sledování kvality – receptury, chuť, teplota, úprava 
- hygiena odpadového hospodářství 

Nové trendy ve výrobě 

•  Nové technologie (indukční vařiče, konvektomaty, šokové zchlazení, salamandry, hold-o-mat, 

gastronádoby, zásobníky, výdejní linky, vyhřívané/chladící pulty) 

•  Nové technologické postupy 

•  Molekulární gastronomie 

•  Čerstvost surovin 

•  Důraz na kvalitu 

•  Úprava pokrmů 

•  Energetická hodnota pokrmů 

•  Biopotraviny 

•  Používání konveniencí 

•  Show kitchen, Front cooking – vaření před hostem 

•  Pomerančový kaviár 

8 trendů pro restaurace 1. Zásadní je původ 

•  Farm to fork, farm to table 

2. Opravdová chuť „lokální potraviny“ 

•  Bylinky, houby přímo z lokality 

3. Opravdová pohostinnost 

•  Autentický vlastní produkt (chléb, máslo, sýr) 

4. Komunita 

•  Společné akce, gastronomické sešlosti 

5. Kuchař na očích 
6. Renesance rychlého občerstvení 

•  Cílový segment, čerstvé suroviny, koncept fast-casual, Street 2.0 

7. Obsah talíře si určí host 

•  Možnost sestavit si menu, 

8. Rezervace z webu i mobilu 

Témata, do kterých materiál patří