Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




prednasky-2016-2017

PDF
Stáhnout kompletní materiál zdarma (2.86 MB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.

•  Možnost rezervace, objednávky online, mobilní zařízení, sociální média 

Zážitkové a pop-up restaurace a bary 
Pop-up restaurace 

•  objeví se a zase zmizí, jen pro vyvolené, 

•  Poslední jídlo v Londýně, 

•  jídlo ve vzduchu (Belgie), 

•  jídlo pod zemí (Helsinky) 

Restaurant Day 

•  pozvání přátel a hoštění jich v restauraci 

Bytové restaurace (Na faře, Debut Brno) 
Forbidden Taste 

•  pro zvané na rozličných místech 

HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point 
- preventivní přístup 
- předchází, identifikuje a vyhodnocuje nebezpečí ohrožení zdraví strávníka 

82 

- udává, jaké postupy a prostředky jsou nezbytné k tomu, aby se nebezpečím předcházelo ještě před 
tím, než se mohou projevit 
- zavádí způsoby sledování a nápravná opatření, která jsou zárukou, že je preventivní systém účinný 
- doplněk správy hygienické a výrobní praxe 

ČSN EN ISO 9000 1. Orientace na zákazníky – plnit jejich očekávání 
2. Vůdčí úloha řídících pracovníků při vytváření a rozvíjení kultury organizace 
3. Využívání schopností všech pracovníků 
4. Integrované řízení činností a souvisejících procesů 
5. Systémový přístup k managementu - procesy –> systém 
6. Neustálé zlepšování 
7. Rozhodování založené na analýze údajů a informací 
8. Založení a udržování vzájemně prospěšných vztahů s dodavateli 

Nákupní praxe 

•  Sledování plánování produkce 

•  Tvorba přehledu o vývoji cen na trhu, u produktů, u dodavatelů 

•  Přehled o nových produktech 

•  Diverzifikace dodavatelů 

•  Přizpůsobení požadované kvality způsobu použití 

•  Využívat sezónní nabídky 

•  Usměrnění rozsahu sortimentu + minimalizace ztrát 

•  Omezení nákupu pod časovým tlakem 

•  Sledování dodací lhůty a lhůty skladování 

•  Využití minimálních nabídek vs. kvalita 

Cesta potravin gastronomických provozem 

Témata, do kterých materiál patří