prednasky-2016-2017
Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.
• Možnost rezervace, objednávky online, mobilní zařízení, sociální média
Zážitkové a pop-up restaurace a bary
Pop-up restaurace
• objeví se a zase zmizí, jen pro vyvolené,
• Poslední jídlo v Londýně,
• jídlo ve vzduchu (Belgie),
• jídlo pod zemí (Helsinky)
Restaurant Day
• pozvání přátel a hoštění jich v restauraci
Bytové restaurace (Na faře, Debut Brno)
Forbidden Taste
• pro zvané na rozličných místech
HACCP - Hazard Analysis and Critical Control Point
- preventivní přístup
- předchází, identifikuje a vyhodnocuje nebezpečí ohrožení zdraví strávníka
82
- udává, jaké postupy a prostředky jsou nezbytné k tomu, aby se nebezpečím předcházelo ještě před
tím, než se mohou projevit
- zavádí způsoby sledování a nápravná opatření, která jsou zárukou, že je preventivní systém účinný
- doplněk správy hygienické a výrobní praxe
ČSN EN ISO 9000 1. Orientace na zákazníky – plnit jejich očekávání
2. Vůdčí úloha řídících pracovníků při vytváření a rozvíjení kultury organizace
3. Využívání schopností všech pracovníků
4. Integrované řízení činností a souvisejících procesů
5. Systémový přístup k managementu - procesy –> systém
6. Neustálé zlepšování
7. Rozhodování založené na analýze údajů a informací
8. Založení a udržování vzájemně prospěšných vztahů s dodavateli
Nákupní praxe
• Sledování plánování produkce
• Tvorba přehledu o vývoji cen na trhu, u produktů, u dodavatelů
• Přehled o nových produktech
• Diverzifikace dodavatelů
• Přizpůsobení požadované kvality způsobu použití
• Využívat sezónní nabídky
• Usměrnění rozsahu sortimentu + minimalizace ztrát
• Omezení nákupu pod časovým tlakem
• Sledování dodací lhůty a lhůty skladování
• Využití minimálních nabídek vs. kvalita
Cesta potravin gastronomických provozem