Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Mikrobiologie-sepsaná prezentace

PDF
Stáhnout kompletní materiál zdarma (2.49 MB)

Níže je uveden pouze náhled materiálu. Kliknutím na tlačítko 'Stáhnout soubor' stáhnete kompletní formátovaný materiál ve formátu PDF.

  Hodnocení  siláže 

  Organoleptické hodnocení - subjektivní 
  Složení  organických  kyselin:  mléčná 1,7%, octová 0,7%, máselná 0,3% 

  Silážní přísady 

  Zdroje cukru: melasa (drahé) 
  Enzymy  : amylasy, celulásy 
  Zdroje N 
  Mikroorganismy: Lactobacillus plantarum, Enterococcus faecium 

PATOGENNÍ  BAKTERIE  V KRMIVECH 

  Salmonella   Campylobacter   (Bacillus  anthracis)   (Clostridium botulinum)   KONTAMINACE  KRMIV

 SALMONELAMI 

  Kontaminovány jsou krmiva rostlinného (0-18%) i živočišného (0-12%) původu. 
  Úroveň kontaminace u masokostních mouček a rybích mouček je 0 až 13% pozitivních vzorků. 
  Salmonely jsou nalézány také v obilninách a semenech olejnin. Značně více jsou kontaminovány 

olejniny a jejich vedlejší produkty než obilniny. 

 
 
 
  ZOONÓZY 

  Podle zprávy EK z roku 2002 (9) je třeba věnovat pozornost celkem 11 zoonózám

o  Salmonelóza (150 000 případů ročně) 
o  Kampylobakterióza (150 000) 
o  Yersinióza (10147) 
o  VTEC  (2664) 
o  Brucelóza (2386) 
o  Listerióza (860) 
o  Toxoplazmóza (477) 
o  Echinokokóza (266) 
o  Tuberkulóza (49) 
o  Trichinelóza (48) 
o  Vzteklina (1) 

  Závěry: 

  Největší mikrobiální riziko v krmivech představuje výskyt Salmonella spp. a Campylobacter spp.. 

Tyto bakterie jsou nebezpečné  jako pro člověka tak pro zvířata. Zvláště pro salmonely  je typický 
přenos krmivem, kde tyto bakterie mohou i dlouhou dobu přežívat 

  Přenos prionů BSE krmivy je reálný. Je proto nezbytné  vyloučit živočišné moučky z výživy 

přežvýkavců. 

  Na rozdíl od kontaminace chemickými látkami jsou nebezpečná i malá  množství mikroorganismů v 

Témata, do kterých materiál patří